Skip to main content

Satake | Ame veitsisarja, 3 veistä

Satake | Ame veitsisarja, 3 veistä

Katso kaikki Happy Work lahjat

Kuvaus

Satake Ame on kaunis veitsisarja, jonka suunnittelua on ohjannut voima, kestävyys, tasapaino ja perinne. Japanilainen nimi Ame tarkoittaa sadetta, joka on inspiroinut terän muotoilua. Terän niin sanottu ”sadekuvio” ei ole vain kaunis katsella, vaan tarkoittaa myös sitä, että raaka-aineet, kuten perunat, eivät imeydy teräpuolelle leikkaamisen aikana.

Kauniissa setissä Petty, Santoku & Kiritsuke.

12 cm Petty, 18 cm Santoku & 23 cm Kiritsuke
Käsin taottu terä 5-kerroksista AUS10-terästä
Terän kovuus 60–61 HRC
Kahvan alku- ja loppupää ruostumatonta terästä
Uskomattoman kaunis Vril*-kahva muun muassa lehtikuusta, persikkapuuta, kamferipuuta ja vaahteraa. (HUOM! Kaikki kahvat ovat täysin uniikkeja)
Petty-veitset ovat pieniä japanilaisia keittiöveitsiä. Petty- ja kuorimaveitset voivat vaihdella huomattavasti sekä profiililtaan että kooltaan 75–150 mm. Petty on ihanteellinen pieniin ja tarkkoihin paloittelutehtäviin leikkuulaudalla.

Santoku on ehkä juuri se japanilaisten veitsien malli, joka on vakiinnuttanut asemansa parhaiten muualla maailmassa. Muoto vaihtelee suuresti, mutta sillä on usein korkeampi profiili kuin länsimaisilla kokkiveitsillä (Gyutos) ja raskaammin pyöristetty kärki. On hyvin yleistä, että kokit käyttävät Santokuaan melkein kaikkeen ruoanlaitossa. Santoku sopii erinomaisesti vihannesten, juuresten, kalan, siipikarjan ja lihan leikkaamiseen.

Kiritsuke on kaunis veitsi, jossa on pitkä terä, jotta sillä voi vetää pitkiä yhtenäisiä leikkausjälkiä. Leikkaa ohuita siivuja raa’asta kalasta tai viipaloi herkän ohuesti muita raaka-aineita. Veitset tulee pitää erittäin terävinä, jotta ne leikkaavat puhtaasti ja ohuesti.

* Vril – tai masur, kuten sitä myös kutsutaan – on puussa kasvava muodostelma, jossa kuidut kulkevat eri suuntiin pystysuoran sijaan. Vril/Masur-puu on erittäin kysyttyä, koska se on uskomattoman kaunista ja kovempaa kuin tavallinen puu.

Kaikki kahvat ovat erilaisia: kuvissa on esimerkkejä siitä, miltä ne voivat näyttää.